Teken je eigen huis!

Otto Bartning, de architect,  heeft er voor gekozen om het huis te bouwen in een vorm van een kristal.
Kan jij dit ook? Kies uit de galerie een afbeelding van  een of meer mooie kristal(len) uit. En maak hier  zelf  een huis van. Bedenk wat er allemaal nodig is in het huis, waar eet je? Waar slaap je? Misschien wil je wel een speciale ruimte voor je hobby’s, zoals mevrouw Schuster  haar muziekkamer had. Wij zouden het erg leuk vinden om jullie ontwerpen te zien, neem je tekening mee als je bij ons op bezoek komt?

Ontwerp je eigen huis!

Kristallen kom je overal tegen. Een van de bekendste kristallen is de diamant. Wist je dat een diamant diep in het binnenste van de aarde is ontstaan? Dit doordat koolstof onder invloed van enorme druk en grote hitte is gekristalliseerd.
Zelf kan jij ook een diamant maken. Volg de stappen in het onderstaande filmpje en maak zelf een mooie diamant. Let op: gebruik bij het vouwen van de diamant Engels karton of ivoorkarton. Dit is wat dikker en blijft daardoor beter staan!
Nadat je meerdere diamanten hebt gevouwen, kun je hier ook zelf een huis van maken! Stapel eens een paar diamanten op elkaar. maak grote en kleine. Welke vormen kun je nog meer maken? Bedenk wat voor huis je wilt maken. Welk materiaal heb je hier voor nodig? Wie komt hier te wonen? Hoeveel kamers zijn er? Waar kan je dit huis bouwen? Waar zitten de ramen? En deuren? En hoe maak je deze ramen en deuren? Teken je ze erop of knip je het raam eruit?

Wat heb je nodig?

– een schaar
– Pritstift
– gekleurd papier
– mal diamant


Deze mal kun je op de volgende website vinden. https://www.cchobby.nl/een-gevouwen-diamant-i

Dit is een voorstel van Aster Schreuder en Mariska Janssen, die stage liepen bij de Wylerbergkring in 2020.Helemaal mooi als jullie een tentoonstelling maken van jullie eigen bouwwerken, misschien mogen jullie die in Huis Wylerberg exposeren..
Inspireren de gebouwen hierboven je of brengen ze je op ideeën?

Ubbergen, update zomer 2024