29 oktober 2021:

Kunst om de Levenskunst, lezing in Epe bij Tafel van Kunst en Cultuur

14 augustus 2021:

NJO muzikale wandeling met kristal lezing vooraf,  reserveren via: NJO muziekzomer

16 mei 2021

Het ontstaan van Huis Wylerberg 100 jaar geleden

Huis Wylerberg bestaat  in 2024 100 jaar!
In 1921 liet Otto Bartning onder zijn handen de kristalbouw in klei ontstaan en berekende vervolgens de technische mogelijkheden. Ter ere hiervan  wordt op zondag 16 mei een Schönberg-concert gegeven door Kolja Lessing (viool) en Sebastiaan Oosthout (piano).  Elise Kraus (partner van Alice Schuster en na WO II samen wonend in Huis Wylerberg) heeft haar leven lang Schönberg laten klinken ook in tijden dat zijn composities entartet verklaard werden. Voor meer info: zie  hier

15 mei 2021

De van Rossums bezoeken Huis Wylerberg, scrol naar de 21e minuut

11 April 2021 14.00u

CELLOCONCERT IN HUIS WYLERBERG door NOAM STAAL & BERTA GARCÍA SANZ

Maart 2021

Een speelse glimp van de eerste bewoners/bezoekers in het program: oude koeien uit de sloot: 

Enkele kanttekeningen
Inderdaad kocht Marie Schuster nooit een werk van Paul Klee omdat (zo kunnen we lezen) hij haar niet persoonlijk wilde ontvangen. Alice Schuster kocht voor haar moeder daarom in een galerie  de koorddanser. Een zeer symbolisch schilderij voor het balanceren tussen land grenzen (Frankrijk/Duitsland en Nederland/Duitsland), politieke visies (anti NSDAP en toch in beperkte mate er gebruik van maken voor eigen veiligheid) en  balanceren tussen  kunstwerken kopen en  kunstenaars vrienden.

Zo is het de vraag of Marie Schuster open stond voor de kristal dimensie van Bartning’s ontwerp. Was Huis Wylerberg status of  werkelijk ruimte bieden aan Otto Bartning en zijn zeer eigen taakopvatting en ontwerpen?

Nieuwsbrieven 2020    Januari – April – September

Ubbergen 2021