NJO

Augustus 2019 een vierde muzikale wandeling ???

U leest het eind van dit jaar, waarna ieder weer vanaf …. juni 2019  kaartjes kan kopen via de NJO site. Ben er weer op tijd bij want ook dit jaar waren beide rondes uitverkocht.

Voor wie er nog niet mee vertrouwd is, de Wylerbergkring zoekt ieder jaar twee nieuwe locaties waarvan de afstanden te bewandelen zijn. Op iedere locatie spelen verschillende internationale ensembles van jonge veelbelovende muziek studenten en net afgestudeerde musici. Met de nieuwe wandelingen willen we in alle richtingen verkennen, afwisselend het ene jaar meer heuvelend en het andere jaar meer de vlakte. Dit jaar waren er mensen vanuit Amsterdam, Zeegse (Drenthe), Apeldoorn, de Veluwe, Arhem, Nijmegen ???

In de muziekzaal van Huis Wylerberg kunnen 60 mensen genieten van het concert en dat bepaalt dus ook het aantal voor beide andere lokaties.

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent.

Aanstormende muziekprofessionals spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils, met orkesten, opera, kamermuziek, kindervoorstellingen, fiets-, wandel- en ontdekkingstochten en programma’s met dans, theater en film.  Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om jaarlijks naar uit te kijken!  www.muziekzomer.nl en www.njo.nl

De muziekzaal van Huis Wylerberg

Zoals een componist niet rekent maar luistert, zo rekent de architect niet maar kijkt naar de samenklank:

Ik kijk naar de schets, beweegt mijn ziel, danst en swingt ze in de voor haar ontworpen ruimte, volgorde en verhoudingen? Een nieuw akkoord kun je waarderen als een eenheid van verschillende tonen in een eenvoudige getalsverhouding.  Zo ook ziet het oog deze in een kristal. (Otto Bartning)

Terugblik op de eerdere Muzikale Wandeling 2016, 2017 en 2018
zie Archief